Bejelentés


baloghtomi.hu balatonfelvidek.5mp.eu


december 25:
hajnalban ébredtem, egy bögre forró kávéval Feldmár Andrást olvastam épp arról, miképp válunk felnőttekké vagy csak éppen miképp zajlik az önállósági folyamat bennünk. Szerinte amikor a gyermek elhagyja a szülői házat az egy második születés és ilyenkor egy lelki segítő egyfajta bába ott mellette. Erről aztán rögtön eszembe jutottak a mai gyerekek népszerű játékai, a kreatívnak hitt legók és különféle összerakók, amelyekben azt szokják meg, hogy a vaskos füzetből lépésről lépésre, pöcökről pöcökre kell másolni a füzetet. Nem mondom jobb mintha csak a Barbi nyakát tekergetnék, de aztán a köv. jutott az eszembe:

a kisfiamnak vettem egy közepes doboz fémépítőt azzal a céllal, hogy hátha sikerül észrevetetnem vele az én régi hatalmas doboznyi NDK fémépítőmet. Amikor felbontotta és elkezdett játszani, beugrott, hogy elővegye a nagyot. Turkált benne, nézte a csavarokat, elemeket, lapozgatta a füzetet és megjegyezte, hogy nincs benne, hogyan kell összerakni. Nekifogtunk párhuzamosan egy autónak, mutattam, hogy lesz tengelye a keréknek, lámpa a homorított körlemezből...
pár percig próbálkozott majd lecsapta az egészet és dühödten elment szörnylegókat rakosgatni. ilyen ez.

pontosan látszik, miképp erodálódott el a pici gyerekkori, szűz, sértetlen épp ezért saját belső kreativitás és lett belőle divatmajmoló, focisnaptárt beragasztó, szörnyet 20 perc alatt összerakó (persze nagy öröm ,hogy nincsenek térlátási problémái)egyenjátszó.
hozott a mikulás egy "zöldjátékot" is: két hulladék pet palackra szerelhető propeller, amely a vázzal együtt egy katamaránná válik, amely vígan fut a vízen a kádban. A kisfiamnak egy kérdése volt, és a válasszal együtt a játékot is letette: nem is távirányítós?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!